Meksikāņu ēdieni arī mūsu ģimenē ir ļoti  iecienīti. Īpaši šis.
Sastāvdaļas 
400 g malta vistas fileja (pērku jau gatavu Lidlā)
400 ml ( 240 g netto) konservētas vai vārītas sarkanās pupiņas
400 g konservēti tomāti gabaliņos
140 g  konservēta kukurūza
2 sīpoli (150 g)
20 g zaļie lociņi
20g dilles
20g spināti
3-4 ķiploku daiviņas
15 g extra virgin eļļa
1 tējk. kumins (ķimenes)
1 tējkarote oregano
1 tējkarote majorāna
1 /2 tējk.kanēlis
1 tējk. medus vai cukurs
Čilli (ar šo uzmanīgi, ja nepatīk pārāk asi ēdieni, var nelikt)
Sāls
Pagatavošana
1.Dziļā katlā apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno malto gaļu, visu apcep 10 minūtes.
2. Pieliek tomātus, pupiņas, kukurūzu, garšvielas, Katlam uzliek vāku un visu sautē uz lēnas uguns aptuveni pusstundu.
3. Kad ēdiens nāk gatavs, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4. Pasniedz ar vārītiem rīsiem, var pildīt uzsildītās tortiljās , vai ēst tāpat.
Uzturvērtība visai porcijai (1448 g brutto/1346 g netto) OB = 127,2 g, OH = 105 g, T = 34,4 g, Kcal = 1264
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 32 g, OH = 26,3 g T = 8,6 g, Kcal = 316
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 42,4 g, OH = 35 g, T = 11,5 g, Kcal = 421
Uzturvērtība 100 g
OB =9,4 g
OH = 7,8 g
T = 2,5 g
Kcal = 94