Laša – prosas “burgerīši”
Sastāvdaļas
200 gr prosa
400 gr auksti kūpināts lasis (man bija 1 liela asaka),vai arī tirgū pirkta svaiga laša asaka-novārīta un atkaulota mājās.
150-180 ml (nepilna glāze) vājpiena kefīrs
2 olas
3 olu baltumi
200 g paprika
100 gr puravs, garšvielas pēc izvēles-man tikai pipari.
Pagatavošana
Izvāra prosu, atdzesē. Attīra laša asaku, sasmalcina. Sagriež smalki papriku, puravu. Sajauca visas sastāvdaļas un pielej kefīru. Veido apaļas formas burgerīšus un cep gatavus ~ 180 grādu temperatūrā.
Mērcei: mango+svaiga apelsīna sula+ingvers.
Uzturvērtība 100 gr
OB= 10,7gr
OH = 12,5gr
T = 3,9gr
Kcal = 125
Šis izskatās superīgi, būs jānomēģina
Sveiki!
Gribu pajautāt par sāli, jo nopirktā kūpinātā laša asaka priekš manis bija tik sāļa, ka nākošās dienā izdzēru kopējo škidrumu ap trim litriem un varētu vēl. Sāli es lietoju un pie ēdiena lieku, bet kad iznāk pagaršot (vairāk gan ciemojoties) veikala produkciju, man ir par sāļu.
Vakarā sporta nodarbībā ABL padzerties gribējās visu laiku un svīdu ne pa jokam…trenerīte zina katra spējas un ļāva man darboties bez hantelēm – mērenā slodzē
Kā ir ar to veikala gatavo produkciju?
Grūti, komentēt.Jāskatās kāds ražotājs. Manis pirktās vienmēr bijušas” normas” robežās.Tā kā bez laša vēl klāt dārzeņi, prosa(vai rīsi), tad uz to fona sāls daudzums bija ļoti ok. Sāli ikdienā lietoju minimāli. Un arī gatavo produkciju(kūpinātas gaļas, desas) pērku arī ļoti reti (izņemot Rubeņu kūpinājumus un zivis), jo ir tieši kā Jūs sakāt – tajos ļoooti daudz sāls klāt.Un ne tikai sāls.Viss E vielu arsenāls…Bet lielveikalos gatavoto produkciju (visus salātus, gaļas, kūkas, utml) es vispār kategoriski aizliegtu un neieteiktu nevienam…jo tas viss tiek gatavots no veciem produktiem…