Lasu_-_prosas_burgerisi_1Lasu_-_prosas_burgerisi_2Lasu_-_prosas_burgerisi_3Lasu_-_prosas_burgerisi_4Lasu_-_prosas_burgerisi_6

Sastāvdaļas

200 gr prosa
400 gr auksti kūpināts lasis (man bija 1 liela asaka),vai arī tirgū pirkta svaiga laša asaka-novārīta un atkaulota mājās.
150-180 ml (nepilna glāze) vājpiena kefīrs
2 olas
3 olu baltumi
200 g paprika
100 gr puravs, garšvielas pēc izvēles-man tikai pipari.
Pagatavošana

Izvāra prosu, atdzesē. Attīra laša asaku, sasmalcina. Sagriež smalki papriku, puravu. Sajauca visas sastāvdaļas un pielej kefīru. Veido apaļas formas burgerīšus un cep gatavus ~ 180 grādu temperatūrā.
Mērcei: mango+svaiga apelsīna sula+ingvers.

Uzturvērtība 100 gr

OB= 10,7gr
OH = 12,5gr
T = 3,9gr
Kcal = 125