Vistas filejas maltās gaļas mērce
Mana kliente mani iekārdināja ar domu par maltās gaļas mērci ar kartupeļu biezeni. Lai top!
Sastāvdaļas
Maltās gaļas mērcei
400 g malta vistas fileja
1 sīpols (100 g)
3 -4 ķiploka daiviņas (10 g)
1 maza paprika (12o g)
1 vidējs burkāns (120 g)
400 g kokosriekstu piens 14% (pērku Lidlā, nesen parādījies jaunums, vai arī izmanto 10% saldo krējumu)
15 g eļļa
Garšvielas var pievienot kādas, nu kuram tās tuvākas. Man patīk asāki ēdieni, tādēļ gandrīz vienmēr ēdienam klāt pievienoju čilli, vai no Turcijas atvestās asās garšvielas.
Piedevās šoreiz pasniedzu ar kartupeļu-ķirbja biezeni.
Pagatavošana
1. Sarīvē burkānu, sagriež papriku, sīpolu, ķiploku, liek visu ar elļu (15 g) uzkarsētā pannā un apcep. Pievieno malto gaļu un visu cep/sautē gatavus.
2. Kad viss gatavs, pievieno krējumu, sāli, garšvielas, krējumu. Sautē minūtes 10. Pašās beigās pievieno sagrieztus spinātus un dillītes.
Uzturvērtība visai mērces porcijai ( 1195 g brutto / 940 g netto) OB = 107 g, OH = 31,4 g, T = 83,1 g, Kcal = 1254
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 35,7 g, OH = 10,5 g, T = 27,8 g, Kcal = 418
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 26,8 g, OH = 7,9 g, T = 20,8 g, Kcal = 314
Uzturvērtība 100 g
OB = 11,3 g
OH = 3,3 g
T = 9 g
Kcal = 133
Kartupeļu-ķirbja biezenim
3 lieli kartupeļi (560 g nomizoti)
800 g ķirbis
1 sīpols (100 g)
10 g ķiploki
Sāls, pipari
Uzturvērtība visai porcijai (1470 g brutto/ 1370 g netto) OB = 21,3 g, OH = 143 g. T = 3 g, Kcal =710
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 7,1 g g, OH = 47,7 g, T = 1 g, Kcal = 237
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 5,3 g, OH = 35,8 g, T = 0,8 g, Kcal = 178
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,1 g
OH = 4,5 g
T = 2,8 g
Kcal = 66
Atbildēt