Ķirbju laiks turpinās. Plānās ķirbju pankūkas ar kanēli burvīgam brīvdienu rītam.
Sastāvdaļas ( 9-10 gab x 24cm)
400 g svaigs ķirbis
100 g ūdens
250 g piens 2%
Saldinātājs
3 olas
Sāls šķipsniņa
1 tējkarote kanēlis
120 g pilngraudu  kviešu milti
~15 g extra virgin eļļa
Pagatavošana
1. Nomizo ķirbi, sagriež mazos gabaliņos, liek katliņā un pievieno 100 g ūdeni. Vāra/sautē mīkstu. Sablendē un atdzesē.
2. Viegli sakuļ 3 olas, pielej pienu un pievieno ķirbja biezenim. Pievieno sāls šķipsniņu, kanēli, saldinātāju. Visu atkal sakuļ.
3. Pievieno miltus, izmaisa un atstāj uz ~ 20 minūtēm.
4. Uz sakarsētas (labas, teflona) pannas uzsmidzina eļļu (~ 1 g uz pankūku), izsmērē to un lej kausiņu mīklas. Cep vidēji mērenā temperatūrā  no vienas puses gatavas. Ar platu lāpstiņu uzmanīgi apgriež uz otru pusi un pacep pāris minūtes no otras puses.
!!! Cepšanas temperatūra šīm pankūkām ir zemāka nekā parastajām plānajām pankūkām.
Uzturvērtība visai porcijai (1050 g brutto/ 607 g netto) OB = 46,3 g, OH = 105,4 g, T = 42,4 g, Kcal = 1044
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 15,4 g, OH = 35,13 g, T = 14,13 g, Kcal = 348
Uzturvērtība 1 pankūkai  OB = 4,6 g, OH = 10,5 g, T = 4,24 g, Kcal = 104,4
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,6 g
OH = 17,4 g
T = 7 g
kcal = 172