Forele ar dārzeņiem
Tici, ka gardas pusdienas un vakariņas var pagatavot 30 minūšu laikā? Mierīgi!
Sastāvdaļas
220 g forele (vai 300 g vistas fileja)
400 g saldēto dārzeņu maisījums “Mexico”
400 g saldēti brokoļi
1 kālis (425 g)
1 sīpols (100 g)
4-5 ķiploka daiviņas (13 g)
15 g extra virgin eļļa
Sāls, pipari, garšvielas pēc saviem ieskatiem.
Pagatavošana
1. Dziļā pannā vai katlā ielej eļļu un liek apcept sīpolu, ķiploku un mazos gabaliņos sagrieztu kāli.
2. Atsevišķā pannā mazā ūdens daudzumā iztvaicē foreli. Atdzesē, atdala no ādas un saspaida.
3. Katlā pie sīpoliem un kāļa, pievieno saldēto dārzeņu “Mexicano” maisījumu un ļauj minūtes 10 tvaicēties visam.
4. Pievieno brokoļus, lasi, sāli, garšvielas.
5. Visu sajauc un tvaicē gatavu.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1573 g brutto /1495 g netto ) OB = 83 g, OH = 85 g, T = 67,3 g, Kcal =1039
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 42 g, OH = 42,3 g, T = 34 g, Kcal = 520
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 28 g, OH = 28,2 g, T = 22,4 g, Kcal = 346
Uzturvērtība 100 g
OB = 5,5 g
OH = 5,6 g
T = 4,5 g
Kcal = 69
Atbildēt