Kā jau katru gadu, arī šogad  top tortīte par godu Latvijas dzimšanas dienai!
Sastāvdaļas ( diametrs 16 cm)
Biskvītiem (860 g netto svars = 555 g)
Sausās sastāvdaļas
210 g p/g kviešu milti
5 g kakao
1 strīķēta tējk. soda
1 strīķēta tējk. cepamais pulveris
Sāls šķipsniņa
Slapjās sastāvdaļas
3 olas
40 g extra virgin eļļa
60 g sviests
160 g rjaženka/kefīrs
300 g saldinātājs aluloze vai eritritols
Saldinātājs (pilienu)
2 tējk. sarkanā gēla krāsa
Krēmam (800 g)
700 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
100 g saldais krējums (35%)
Saldinātājs
Vaniļa
Pildījumam ( 260 g) 
500 g ķirši
15 g kukurūzas ciete
150 g ūdens
Saldinātājs
Dekoram: ķiršu želejai: 100 g ķiršu sula + 8 g želatīns+40 g ūdens+saldinātājs

Pagatavošana
Cep biskvītus
1. Vienā traukā savieno /izsijā visas sausās sastāvdaļas.
2. Rjaženkai / kefīram pievieno sarkano krāsvielu un rūpīgi izmaisa. Var pat izmantot putotāju/blenderi, lai krāsa labāk izšķīst.
3. Olas sāk kult ar zemāko ātrumu. Palielina ātrumu un kuļ kamēr tās palielinās apjomā. Pakāpeniski pa karotei, nepārstājot kult, pievieno saldinātāju un sakuļ  masu gaisīgās putās.
4. Pievieno eļļu un mīkstu sviestu. Saputo vēlreiz . Tad pievieno kefīru, kas sajaukts ar sarkano krāsu. Visu sajauc.
5. Pakāpeniski pievieno sausās sastāvdaļas-sijājot tās caur sietu. Miltus iemaisa ar lāpstiņu.
6. Mīklu lej 2 formās, izlīdzina un liek līdz 170 grādiem uzkarsētā krāsnī  un cep gatavus biskvītus. Biskvītus atdzesē, nogriež “cepurītes” un pārgriež uz pusēm. Cepurītes sadrupina – ar tām aplipinās tortes sānus.
Gatavo krēmu
7. Kulinārijas biezpienam pievieno saldinātāju, vaniļas cukuru, saldo krējumu un sakuļ.
Gatavo ķiršu džemu
8. Liek katliņā saldētos ķiršus un karsē. Ķirši sāk izdalīt sulu. Nolej 100 g sulu un atliek malā. Pārējās ogas savāra ar saldinātāju. (var nedaudz sablendēt, ja nevēlas, lai paliek veselas ogas).
9. Pievieno kukurūzas cieti (15 g)  sajauktu ar ūdeni ( 150 g) samaisa un vēlreiz uzvāra. Atdzesē.
Gatavo torti
10. Liek uz pamatnes pirmo biskvītu, apliek apkārt metāla konditorejas riņķi, kuram iekšpusē liek acetāta plāksni.
11. Biskvītam apkārt no konditorejas maisiņa izspiež krēmu (150 g), bet pa vidu klāj ķiršu džemu (130 g) .
12. Liek virsū otru biskvītu, piespiež,  gar malām aplī izspiež balto krēmu, pa vidu liek 130 g ķiršu džemu.
13. Liek virsū trešo biskvītu un  uzklāj ~ 230 g krēma. Atlikušo krēmu noliek ledusskapī (tas būs tortes sāniem).
14. Pārklāj formu ar pārtikas plēvi un liek uz nakti ledusskapī.
No rīta
15. No rīta ar atlikušo krēmu izlīdzina tortes sānus un virsmu. Sānus aplīmē ar atliktajām biskvītu drupačām.
16. Virsmas dekoram ķiršu želejai (nav obligāti, bet tādu es to torti nosapņoju) : uzbriedina 8 g želatīna ar 40 g ūdens un pievieno 100 g ķiršu sulas. Ielej to konditorejas maisiņā, kuru ērtībai, lai neizlīst, ieliek krūzē/ glāzē un noliek malā, lai sula sāk stingt.
17. Kad sula paliek bieza, konditorejas maisiņam nogriež galiņu un no tortes vidus pa apli uzklāj stingt sākušo ķiršu sulu. Ļaujot tai notecēt nedaudz arī gar sāniem. Pa virsu dekorēju ar palikušā krēma rozītēm.
Uzturvērtība visai tortei ar augļiem (1800 g netto ) OB = 132,3 g, OH = 175 g, T = 122 g, Kcal = 2414
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,3 g
OH = 10 g
T = 6,8 g
Kcal = 134