Rīsu biezputra ar āboliem
Šo biezputru nosapņoju sapnī. Sapņi piepildās – šis salikums patiešām ir burvīgs!
Sastāvdaļas ( 1 porcijai)
60 g rīsi (es izmantoju apaļos rīsus)
180 g ūdens
250 g svaigs ābols
100 g mandeļu piens (vai 0,5% piens)
Saldinātājs pēc izvēles
Pagatavošana
1. Vairākos ūdeņos nomazgā rīsus un liek katliņā, kurā ieliets ūdens un uz straujas uguns uzvāra tos.
2. Uzreiz samazina temperatūru uz minimālo, un vāra nemaisot ~ 10 minūtes.
3. Pēc 10 minūtēm, kad ūdens ir gandrīz izvārījies, pievieno mandeļu pienu, saldinātāju, vaniļu, mazos gabaliņos sagrieztos ābolus un un ik pa laikam apmaisot vāra putru gatavu.
Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai ( 460 g) OB = 6,5 g, OH = 85 g, T = 3 g, Kcal = 392
Atbildēt