Ak, jel, biezputra tiešām var būt tik garda!
Sastāvdaļas ( 1  porcijai)
50 g rīsi (es izmantoju apaļos rīsus)
~ 250-300 g ūdens
250 g svaigs ķirbis
40 g siers 10% ( es izmantoju Valmieras Jāņu sieru )
20 g saulē kaltēti tomāti (var nelikt, bet pielikt par 20 g vairāk sieru)
Zaļumi (dilles)
Nedaudz sāls, kaltēti ķiploki
Pagatavošana
1. Vairākos ūdeņos nomazgā rīsus un liek katliņā, kurā ieliets ūdens un uz straujas uguns uzvāra tos.
2. Uzreiz samazina temperatūru  uz minimālo, un pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbi. Kad ķirbji gandrīz gatavi, pievieno smalki sagrieztus tomātus.
3. Vāra gatavu ik pa brīdim apmaisot (regulējiet ūdens daudzumu, cik šķidru putru gribiet). Gatavai pievieno sarīvētu sieru un zaļumus.
Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai ( 360 g) OB = 20,2g, OH = 73g, T = 7,4 g, Kcal = 418