Sautēti kāposti ar burkāniem, ābolu un vistas fileju
Tuvojas Ziemassvētki un jau prasās sautēti skābie kāpostiņi.
Sastāvdaļas ( 4 porcijas)
650 g skābi kāposti
200 g svaigi burkāni (svars jau notīrītiem, sarīvētiem)
40 g Korejas burkāni (ja nepatīk asi ēdieni, lieciet 200 g svaigus burkānus vai 650 g skābu kāpostu vietā 800 g)
1 liels ābols (200 g jau nomizots un sarīvēts)
1 liels sīpols (100 g)
400 g vistas fileja (vai 300 g cāļa maltā gaļa)
30 g terijaki mērce (var nelikt, bet izmantot garšvielas pēc vēlmes)
40g medus
Nedaudz sāls, ķiplokpipari, ķimenes
Pagatavošana
1.Sagriež strēmelītēs vistas fileju un sajauc ar terijaki mērci un garšvielām. Sasmalcina sīpolus, sarīvē burkānu un ābolu.
2. Uz pannas uzlej eļļu, uzkarsē un liek tajā sagrieztus sīpolus. Apcep 1 minūti un pievieno vistas fileju un burkānus. Uzliek vāku, pievieno kāpostus, samazina temperatūru un ik pa laikam apmaisot sautē gandrīz gatavus.
3. Pievieno ābolus, Korejas burkānus, medu, visu samaisa un sautē vēl ~ 10 minūtes.
Labu apetīti!
Uzturvērtība visai kāpostu porcijai (1725 g brutto/1670g ) OB = 111,4 g, OH = 143 g, T = 33 g, Kcal = 1262
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 37,2 g, OH = 47,6 g, T = 11 g, Kcal = 421
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 28 g, OH – 35,7 g, T = 8,2 g, Kcal = 316
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,6 g
OH = 8,5 g
T = 2 g
kcal = 76
Atbildēt