Pilngraudu ābolu pīrāgs
Ābolu pīrāgs, no kura atteikties būs ļoti grūti.
Sastāvdaļas ( 4 porcijas)
3 mazītiņas olas (130 g)
100 g kefīrs (2%)
85 g vājpiena biezpiens
Saldinātājs (es izmantoju šo no myprotein.lv)
8 g vaniļas cukurs (dr. Quther)
1/2 tējk.cepamais pulveris (3 g)
75 g milti (50 g p/g kviešu milti + 25 g kukurūzas milti, bet var izmantot tikai bezglutēna miltus + pievienot 1 tējkaroti psilliuma)
400 g āboli (jau nomizoti un sagriezti)
Pagatavošana
1. Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
2. Olas sablendē ar saldinātāju, vaniļas cukuru, biezpienu un kefīru.
3. Izsijā miltus ar cepamo pulveri un pievieno masai. Visu vēlreiz sakuļ. Kad mīkla kļūst viendabīga, pievieno ābolus, visu izmaisa, lai mīkla aptver katru ābola šķēlīti.
4. Mīklu ar āboliem liek formā un liek līdz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 30-35 minūtes (cepšanas laiks atkarīgs no jūsu formas dziļuma)
Uzturvērtība visai porcijai (801 g brutto/ 697 g netto) OB = 44,2 g, OH = 108,3 g, T = 21 g, Kcal = 838
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 14,7 g, OH = 36,1 g, T = 7 g, Kcal =279
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 11 g, OH = 27 g, T = 5,1 g, Kcal = 210
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,6 g
OH = 16,4 g
T = 3 g
Kcal = 126
Atbildēt