Ķirbja ziedkāpostu biezzupa ar kokosriekstu pienu un baltajām pupiņām
Viens no ēdieniem, kuru vakaros var ēst bez sirdsapziņas pārmetumiem, ir lieliska biezzupa. Maiga, glāsmaina kā zīds. Ļoti garda!
Sastāvdaļas
1,2 l ūdens
984 g ķirbis (muskata)
790 g ziedkāposts
1 sīpols (78 g)
18 g ķiploki
400 ml konservētas baltās pupiņas (vai turku zirņi)
400 g kokosriekstu piens
Garšaugu sāls, ķiplokpipari, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Nomizo un sagriež ķirbi, sadala rozetēs ziedkāpostu. Sagriež sīpolu un ķiplokus. Liek dārzeņus katlā, pielej ūdeni, pievieno garšvielas un liek sautēties līdz tie mīksti.
2. Sablendē dārzeņus, pievieno kokosriekstu pienu un maisot (lai nepiedeg) uzvāra. Pievieno konservētas pupiņas (pirms tam nolej lieko šķidrumu). Vēlreiz uzvāra.
Ideālas, sātīgas, tajā pašā laikā ļoti vieglas un mazkaloriskas vakariņas.
Uzturvērtība visai porcijai ( 3695 g brutto / 2880 netto) OB = 56,2 g OH = 137,1g, T =77 g, Kcal = 1472
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 18,7 g, OH = 45,7 g, T = 25,6 g, Kcal = 490
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 14,05 g, OH = 34,3 g, T = 19,3 g, Kcal = 378
Uzturvērtība 100 g
OB= 1,6 g
OH = 3,3 g
T= 2 g
Kcal = 34
Atbildēt