Gribas kaut ko saldu, veselīgu un gardu? Pamēģini šo:)
Sastāvdaļas ( 6 porcijas)
Biskvītam 
2 olas
180 g vājpiena biezpiens
~200 g milti (es izmantoju p/g kviešu miltus, bet var izmantot arī bezglutēna miltus, bet tad palieliniet cepamo pulveri līdz 10 g)
Saldinātājs pēc izvēles
Vaniļa
Pildījumam
450 g āboli
30 g rozīnes
30 g griljāža (apcepti medū rieksti: 40 g medus + 60 g valrieksti)
2 tējk. kanēlis
Pārsmērēšanai 1 olas dzeltenums + 20 riekstu griljāža
Pagatavošana
1. Sajauc visas biskvīta sastāvdaļas un kamēr gatavos pildījumu ieliek mīklu ledusskapī.
2. Nomizo un sarīvē ābolus, pievieno rozīnes, griljāžu, ja nepieciešams, saldinātāju.
3. Izņem mīklu un liek to uz cepamā papīra, kas bagātīgi apkaisīts ar miltiem. Izrullē mīklu(nedaudz nāksies pielikt pūles:) garena kvadrāta formā (lai tas izdotos vieglāk: var izmantot pārtikas plēvi vai maisiņu uzliekot uz mīklas, vai papildus pakaisot miltus uz mīklas).
4.Uz mīklas liek un izlīdzina pildījumu. Un uzmanīgi, piepalīdzot ar cepamo papīru (kā suši rullējot) sarullē izrullēto mīklu veltnī. Pārsmērē ar olas dzeltenumu un liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep gatavu ~35 minūtes 180 grādos.
Uzturvērtība visai porcijai (946 g) OB = 88 g, OH = 200 g, T = 63,2 g, Kcal = 1829
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 14,7 g, OH = 33,3 g, T = 10,5 g, Kcal = 305