Frikadeles ar rīsiem tomātos
Jūsu uzmanībai vēl viena ļoti, ļoti garda recepte ar vistas malto gaļu.
Sastāvdaļas
400 g malta cāļa/vistas gaļa
1 sīpols (84 g)
3-4 ķiploka daiviņas (15 g)
2 mazas paprika (239 g)
1 burkāns (150 g)
800 g savā sulā smalcināti tomāti
120 g rīsi basmati
Sāls, pipari čilli, lauru lapas,
Zaļumi
10 g extra virgin eļļa
Pagatavošana
1. Sīpolu un ķiplokus sasmalcina, pievieno malto gaļu, sāli, piparus un sajauc. Ar mitrām rokām izveido apaļas frikadeles (man sanāca 15 gab).
2. Liek ar eļļu uzkarsētā pannā un strauji apcep. Noliek malā
3. Katliņā uzvāra ūdeni ( ~500 g) un liek tajā noskalotos rīsus. Vāra pusgatavus uz lēnas uguns.
4. Kamēr vārās rīsi, nomizo burkānu un sarīvē. Sagriež papriku.
5. Kad rīsi jau gandrīz gatavi pievieno burkānus, papriku un apceptās frikadeles. Uzvāra, pievieno konservētos tomātus, sāli, garšvielas un uz lēnas uguns vāra/sautē visu gatavu, līdz rīsi mīksti. Ja nepieciešams pievieno vēl ūdeni.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1828 g brutto /1801 g netto) OB = 100 g, OH = 165,6 g, T = 49,4 g Kcal =1536
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 33,3 g, OH =55,2 g, T = 16,5 g, Kcal = 512
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 25 g, OH =41,4 g, T = 12,4 g, Kcal =384
Atbildēt