Kartupeļu pankūka (pica) ar sieru
Kartupelu pankūkas. Kam gan negaršo kartupeļu pankūkas? Un picas? Kam gan negaršo pica? Un ja to apvieno vienā? sanāk mega garda kartupeļu pica!
Sastāvdaļas ( 2 porcijas)
Pankūkai
1 ola
2 vidēji kartupeļi ( svars nomizotiem, sarīvētiem 280 g)
1 vidējs sīpols ( 70 g)
3-4 ķiploku daiviņas (12 g)
1 ēd.k kukurūzas ciete (20 g)
20 g extra virgin eļļa
Sāls, pipari
Pa virsu
30 g adžika Pūres
20 g dabīgais jogurts
100 g tomāti cherry
100 g siers 10%
15 g dilles, pētersīļi
Pagatavošana
1. Sarīvē kartupeļus, sasmalcina sīpolu, ķiploku.
2. Kartupeļiem pievieno olu, sīpolu, ķiplokus, cieti, sāli, piparus, garšvielas pēc izvēles un visu sajauc.
3. Uzkarsē pannu un sarīvēto kartupeļu masu liek, izlīdzina un nedaudz “pieblietē” pannā. Nogriež ļoooti mazu liesmiņu un cep, kamēr apakša apbrūnē un maliņas apraujas tā, lai “pankūku var apgriezt uz otru pusi.
4. Kamēr pankūka cepas no vienas puses, sajauc jogurtu ar adžiku, sarīvē sieru un pārgriež uz pusēm tomātiņus cherry. Sasmalcina zaļumus un sajauc ar sieru.
5. Kad pankūka apgriezta uz otru pusi, ļauj tai nedaudz pacepties. Tad pārsmērē virsu ar jogurta adžikas maisījumu, virsū liek tomātiņu pusītes un pārkaisa sieru. Uzliek vāku un cep apmēram 10 minūtes, lai siers izkūst.
Uzturvērtība visai porcijai (702 g) OB = 50,7 g, OH = 82,3 g, T = 43 g, kcal = 928
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 12,7 g, OH = 20,6 g, T = 10,8 g,kcal = 232,5
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 17 g, OH = 27, 4gm T = 14,3 g, Kcal = 309
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 25,4 g, OH = 41,2 g, T = 21,5 g, Kcal = 464
Atbildēt