Jā, svētkos bez tradicionālajiem salātiem nu, nekādi. Bet šoreiz nedaudz savādākā veidolā.
Sastāvdaļas
(izmērus maināma konditorejas forma/riņķis)
2 iepakojumi marinēta  siļķes fileja “Gardums”(netto svars 300 g)
300 g vārīti kartupeļi
2 sīpoli (150 g)
2 vārīti burkāni ( 200 g)
3 vārītas olas
500 g vārītas bietes
100 g dabīgais jogurts Actifeel Greek style 
50 g majonēze light  RIMI Smart (18%) 
15 g sinepes
12 g želatīns
80 g ūdens
Garšaugu sāls, pipari
Majonēzei starp kārtām
150 g dabīgais jogurts (Actifeel Greek style)
150 g majonēze light  RIMI Smart (18%) 
10 g sinepes
1 tējk.medus (5 g)
Garšaugu sāls
Pagatavošana
1. Siļķes fileju sagriež smalkos, sīpolus sasmalcina.
2. Kartupeļus, burkānus, olas sarīvē.
3. Bietes sagriež mazākos gabaliņos, liek dziļākā  traukā, kurā pievieno 150 g dabīgo jogurtu, 50 g majonēzi, 15 g sinepes, nedaudz sāli, piparus un visu sablendē.
4. Aplej 15 g želatīnu ar 90 g ūdens un noliek malā, lai tas uzbriest.
5. Sajauc visas sastāvdaļas majonēzei,  kuru smērēs starp kārtām. Es to iepildīju konditorejas maisiņā, lai vieglāk to uzklāt kārtām.
6. Uz šķīvja liek formu, kuru izvelk 18 cm diametrā:
7. Liek kartupeļu kārtu, tiem pa virsu 60 g sajaukto majonēzi. Izlīdzina ar mazās tējkarotītes palīdzību.
8. Virs kartupeļiem liek siļķi un 60 g majonēzi. Izlīdzina.
9. Virs siļķes liek sīpolus un 60 g majonēzi. Izlīdzina.
10 Virs sīpoliem liek olas un 60 g majonēzi. Izlīdzina.
11. Virs olām liek burkānu kārtu,  un 60 g majonēzi. Izlīdzina. Un formu liek ledusskapī.
12.  Želatīnu izšķīdina karsta ūdens peldē (vai uz 20 sekundēm ieliek mikroviļņu krāsnī) un pievieno sablandētajai biešu masai. Visu izmaisa un ļauj sākt tai nedaudz stingt.
13. Izņem tortes formu no ledusskapja un nedaudz paplatina tortes diametru : un lej biešu masu  uz tortes virsmas, lai  masa notek gar malām. (mas var nedaudz iztecēt arī pa apakšu)>
Formu liek atpakaļ ledusskapī
Uzturvērtība visai porcijai ( 2397 g) OB = 166,1 g, OH = 172,3 g, T = 116,4 g, Kcal = 2416
Uzturvērtība 100 g
OB = 7g
OH = 7,1 g
T = 4,8 g
Kcal = 101