Medus torte ar dzērvenēm un sāļo karameli



Mīkla – biskvītiem (1366 g brutto / 1030 g netto svars saceptiem biskvītiem, no mīklas daudzuma sanāk 5 apļiem ( atlikums 162 gr tika sacepts cepumos)
3 olas (laicīgi izņemt no ledusskapja, lai tās ir istabas temperatūrā)
190 g medus
190 g medus
200 g cukurs
150 g sviests
630 g a/l milti
3 šķipsniņas smalkā sāls
1 tējk. soda (6 g)
25 g piparkūku garšviela “Santa Maria”
25 g piparkūku garšviela “Santa Maria”
Sāļā karamele (izmantots 280 g netto)
Sāļo karameli es pagatavoju jau iepriekš pēc šīs receptes
50 g medū karamelizēti sāļie zemesrieksti
50 g medū karamelizēti sāļie zemesrieksti
Dzērveņu džemam ( izmantots kopā 260 g netto )
300 g dzērvenes
50 g ūdens
Saldinātājs
Krēmam (izmamtots 1600 g)
300 g dzērvenes
50 g ūdens
Saldinātājs
Krēmam (izmamtots 1600 g)
400 g krēmsiers Philadelphia light
400 g saldais krējums (35%)
16 g vaniļas cukurs (1 paciņa dr. Outher) vai vaniļas ekstrakts
Saldinātājs
Dekorēšanai: ogas, augļi, šokolāde
Biskvītu pagatavošana
Gatavo dzērveņu džemu (arī šo es pagatavoju jau iepriekš un ieliku ledusskapī)
7. Savāra dzērvenes ar cukuru, sablendē, pievieno kukurūzas cieti, uzvāra un noliek malā.
7. Savāra dzērvenes ar cukuru, sablendē, pievieno kukurūzas cieti, uzvāra un noliek malā.
8. Gatavo balto krēmu: traukā liek kulinārijas biezpienu, krēmsieru, saldo krējumu, saldinātāju, un vaniļas cukuru vai ekstraktu. Sastāvdaļas saputo.
Atbildēt