Kad vieni svētki galā, jāskatās, ko var atrast ledusskapī, un racionālāk izmantotu atlikušos produktus. Tarte ar jūras veltēm  –  tādas man vēl nav bijis. 
Sastāvdaļas

Pamatnei (28 cm diametrs)
2 olas
185 g vājpiena biezpiens
160 g milti (es izmantoju kukurūzas miltus. Miltus pievieno tik daudz, lai mīklu samīcot tā praktiski  nelīp pie rokām)
15 g extra virgin eļļa
3 g cep.pulveris
Sāls šķipsniņa
Pildījums
150 g siers 10% (vai cits liess siers līdz 18%)
125 g burkāni (vārīti)
3 vārītas olas
170 g jūras veltes (garneles un mīdijas)
20 g dilles
40 g spināti
Pārliešanai
4  olas
150 g kulinārijas biezpiens “Baltais” (vai vājpiena biezpiens, ne pārāk sauss)
Sāls, pipari
Pagatavošana
1. Olu sablendē ar biezpienu (tam jābūt istabas t) un eļļu viendabīgā masā, pievieno  sausās sastāvdaļas un samīca elastīgu, praktiski pie rokām nelīpošu pie rokām mīklu, kuru liek uz ~20 minūtēm ledusskapī.
2. Pa to laiku sarīvē pildījumu: sieru, olas, burkānus. Sasmalcina zaļumus. Visu sajauc pievienojot sāli, garšvielas.
3. Atsevišķā traukā sakuļ olu – biezpiena maisījumu pārliešanai. Pievieno nedaudz sāli, garšvielas pēc izvēles.
5. Mīklu izņem no ledusskapja un liek cepšanas formā, veidojot ~ 3 cm augstas maliņas.
4. Tartē liek sajaukto pildījumu un pārlej ar olu – biezpiena pildījumu.
Liek līdz 175 -180  grādiem uzkarsētā krāsnī un cep ~ 35 minūtes, līdz virsma kļūst zeltaini brūna.
Vislabāk garšo, kad vēl nedaudz silta!
Uzturvērtība visai porcijai ( 1370 g brutto ) OB = 184,2 g,  OH = 145,8 g, T =90 g, Kcal = 2184
Uzturvērtība 1 /6 no porcijas  OB = 30,7 g, OH = 24,3 g, T =15 g, Kcal = 364