Pica ar tunci, bumbieri un zilo sieru Dor blue
Brīvdiena, tātad ir laiks kādai gardai piciņai. Ar kraukšķīgu maliņu.
Sastāvdaļas (4 porcijas)
Picas pamatnei
300 g milti (man dažādu miltu mix: kukurūzas, griķu, kviešu)
60 g eļļa
130 g ūdens
Sāls šķipsniņa
Pa virsu
40 g adžika Pūres
40 g dabīgais jogurts
60 g sīpols
150 g tuncis (konservēts) gabaliņos savā sulā
160 g bumbieris
80 g siers Dor blue (vai cits treknāks siers, kas jums garšo)
170 g siers 10%
Pagatavošana
1. Sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli, pievieno ūdeni, eļļu un sajauc mīklu, kas nelīp pie rokām un ieliek uz ~ 30 minūtēm ledusskapī.
2. Jogurtu sajauc ar adžiku. Sagriež plānās šķēlītēs bumbieri. Tuncim nolej lieko škidrumu, sadala pa šķiedrām.
3. Izņem no ledusskapja mīklu un izrullē plānā kārtiņā: un liek līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 15-20 minūtēm (lai virsma nedaudz aprauj ar brūnumu).
4. Izņem picas pamatni: pa virsu smērē adžikas-jogurta maisījumu, virsū liek bumbierus, tunci, abus sierus.
5. Liek cepeškrāsnī un cep ~ 10 minūtes, kamēr izkūst siers.
Uzturvērtība visai porcijai (1035 g) OB = 111 g, OH = 246,2 g, T =106 g, Kcal = 2416
Uzturvērtība 1/6 no picas OB = 19 g, OH = 41,2 g T =18 g, Kcal =404
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 22,2 g, OH = 49,2 g, T = 21,2 g, Kcal = 483
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 27,8 g, OH = 62 g, T = 27 g, Kcal = 605
Atbildēt