Man ir daudz veidu, kā pagatavot gardu maigo vistas fileju. Viens no tiem apcept tās sezama sēkliņās.
Sastāvdaļas
400 g mazās cāļa filejas (protams, var izmantot arī vistas fileju, bet mazās filejiņas it ļoti maigas un  mīkstas)
20 g adžika (izmantoju klasisko Pūres adžiku)
10 g sinepes
1 tējk. (6 g) medus
~ 50 g sezama sēkliņas
~ 7 g extra virgin eļļa
Sāls, garšaugi
Pagatavošana
1. Iemarinē filejas un atstāj vismaz uz pāris h. Es atstāju uz visu nakti.
2. Liek filejiņas vai, nu plānā maisiņā vai pārklāj ar pārtikas plēvi (lai nenošļaksta visu virtuvi) un ar gaļas āmurīti izklapē.
3. Uzsmidzina uz pannas eļļu, burtiski 2-3 g un uzkarsē to (vēlams izmantot labu, ar teflona pārklājumu). Temperatūra plītij maksimālā.
4. Vistas filejas “iemērc” sezama sēkliņās un liek uz pannas. Apcep ~ 3-4 minūtes no vienas puses un ap 2 min no otras puses.
Uzturvērtība visai porcijai ( 492 g brutto /390 g netto) OB = 106,2 g, OH = 19,2 g, T = 45,1 g, Kcal = 854
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 35,3 g, OH = 6,4 g, T = 15 g, Kcal = 285
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 26,6 g, OH = 4,8 g, T = 11,33 g, Kcal = 214
Uzturvērtība 100 g
OB = 27,2 g
OH = 5 g
T = 11,5 g
Kcal = 219