Griķi ar malto gaļu, gandrīz kā bērnībā, tikai daudz gardāk un veselīgāk.
Sastāvdaļas
200 g cāļa filejas maltā gaļa (pērku Lidlā)
1 liels sīpols (100 g)
1 liels burkāns (150 g)
3-4 ķiploka daiviņas (17 g)
5 g extra virgin eļļa
100 g griķi
Sāls, pipari, garšaugi
300 g piens 2%
15-20 g milti iebiezināšanai (es izmantoju rīsu miltus)
Zaļumi (dilles)
Pagatavošana
1. Sarīvē burkānu, sagriež sīpolus, ķiploku un liek pannā apcept kopā ar vistas filejas malto gaļu. No sākuma apcep strauji 5 g eļļas, pēc tam pievieno nedaudz ūdeni, samazina temperatūru, uzliek pannai vāku un turpina sautēt gatavu.
2. Pa to laiku izvāra griķus.
3. Kad gaļa gatava, pievieno griķus un sautē visu kopā 5 minūtes.
4. Pienam pievieno karoti miltus, visu samaisa, pievieno griķiem ar gaļu un ļauj sautēties pāris minūtes. Iemaisa zaļumus.
Uzturvērtība visai porcijai ( 897 g) OB = 76 g, OH = 114 g, T = 21 g, Kcal = 958
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 38 g, OH = 57 g, T = 10,5 g, Kcal = 479
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 25,3 g, OH = 38 g, T = 7 g, Kcal = 319
Uzturvērtība 100 g
OB = 8,1 g
OH = 12,3 g
T = 2,2 g
Kcal = 104