Pica ar sieru un garnelēm uz tortiljām (pannā)
Receptes ar tortilju venkārši nevar būt par daudz. Kad nav daudz laika un nepieciešama sātīga maltīte, šāda pica uz tortiljām ir labs risinājums. Un ir tiik laba!
Sastāvdaļas (pannai 28 cm diametrs)
3 olas
100 g ķimeņu siers
120 g 10% siers
30 g siers Džiuga (vai cits cietais siers)
150 g garneles
50 g tomāti
230 g spin;ati
30 g zaļie lociņi
2 tortiljas (medium, 2×62 g)
Ķiploki (3-4 daiviņas, 10 g)
Sāls, pipari
Pagatavošana
1. Sakuļ olas, pievieno sāli, sarīvētu ķimeņu sieru, garšvielas un izlej uz sakarsētas, nedaudz ar eļļu iesmērētas pannas (28 cm)
2. Pa virsu uzliek un viegli piespiež tortilju. Cep ļoooti zemā temperatūrā. (es cepu uz “5” no max “9”).
3. Sarīvē 10 % sieru un sieru Džiuga, sagriež lociņus, pārgriež uz pusēm, cherry tomātus pārgiež uz pusēm. Sasmalcina bazilika lapiņas. Visu sajauc pievienojot sev mīļākās garšvielas.
4 Kad pannā omlete apcepusies, to uzmanīgi ar platu lāpstiņu apgriež uz otru pusi.
6. Pāri pārkaisa pusi no sarīvētajiem sieriem, kas sajaukti ar lociņiem un spinātiem uzliek virsū un viegli piespiež otru tortilju, kurai virsū liek virsū attīrītas garneles, pārgrieztos tomātiņus un pārkaisa ar atlikušo sieru. Uzliek pannai vāku un ļauj vēl cepties, kamēr izkūst viss siers.
Uzturvērtība visai porcijai (751 g/ 717 g netto) OB = 127,3 g, OH = 63,1 g, T = 53,5 g, Kcal = 1248
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 32 g, OH = 19 g, T = 16 g, Kcal = 346
Atbildēt