Merengas rulete ar avenēm
Garda, viegla kā mākonītis ir šī olu baltumu rulete!
Sastāvdaļas
Biskvītam
2 olu baltumi ( 80 g)
40 g saldinātājs (es šoreiz izmantoju Alulozi, ko pērku iherb.com) https://www.iherb.com/pr/wholesome-sweeteners-allulose-zero-calorie-sweetener-12-oz-340-g/104197 ) Bet var izmantot arī jebkuru citu saldinātāju, piemēram, stēviju, vai eritritolu, ja jums patīk to garša)
1/2 tējk. citronu sula
6 g kukurūzas ciete
Sāls šķipsniņa
Krēmam
150 kulinārijas biezpiens “Baltais”
250 g svaigais siers Ricotta Lago maggiore 6%
16 g vaniļas cukurs Dr Quther
~ 125 g avenes
Saldinātājs
Pagatavošana
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160-170 grādiem.
2. Olu baltumam pievieno sāls šķipsniņu un citronu sulu un sāk putot ar zemiem apgriezieniem. Pēc laika, kad olu baltums sakūlies vieglās putās, pievieno saldinātāju un palielina putotāja apgriezienus. Olu baltumu saputo stingrās putās. Beigās pievieno kukurūzas cieti un viegli iemaisa olu baltumā.
3. Saputoto olu baltumu klāj uz cepamā papīra vai silikona paklājiņa (pirms tam iesaku tomēr nedaudz iesmērēt ato r eļļu, lai nedod Dievs, tas nepielīp um jūs to nevarēsiet noņemt, jo to kvalitāte ir ļoti atšķirīga) un izlīdzina ~ 0,7 cm biezumā.
4. Liek cepeškrāsnī un cep ~ 7-8 minūtes. Uzmaniet, lai nepiedeg! (tam jābūt pavisam, pavisam, nedaudz “bēšīgam”). Izņem un vēl siltu sarullē ar visu paklājiņu vai cepamo papīru un atstāj atdzist.
5. Sagatavo krēmu: kulinārijas biezpienam pievieno Ricottu, vaniļas cukuru un saldinātāju un sakuļ.
6.Krēmu smērē uz atdzisušā biskvīta, pa vidu liek avenes un sarullē.
Uzturvērtība visai porcijai ( 502 g) OB = 47 g, OH = 34 g, T = 16 g, Kcal = 466
Atbildēt