Sēņu un dārzeņu sautējums ar tītara filejas frikadelēm
Varen gards sautējums ar tītara filejas frikadelēm.
Sastāvdaļas
280 g tītara(vai vistas) filejas maltā gaļa
1 maza ola
1 neliels sīpols (53 g)
13 g ķiploki
1 paprika (190 g)
400 g šampinjoni
250 ml kokosriekstu piens 18% (vai saldais krējums 10-15%)
25 g karrija pasta (man šoreiz sarkanā)
800 g saldētie dārzeņi ( man 2 dažādi maisījumi)
10 g extra virgin olīveļļa
Pagatavošana
1.Tītara maltajai gaļai pievieno olu, sāli, piparus (un garšvielas kādas jums vislabāk patīk) un ar mitrām rokām veido apaļas frikadeles. Liek ar eļļu (5 g) sakarsētā pannā un apcep. Noliek malā.
2. Sagriež papriku, sēnes, sasmalcina sīpolu un ķiplokus.
3. Liek vispirms sēnes dziļākā pannā (vai katliņā) sagrieztās sēnes un cep, kamēr iztvaiko ūdens.
4. Sēnēm pievieno papriku, sīpolus ar ķiplokiem un 2 pakas saldētos dārzeņus. Minūtes 10-15 visu sautē, pievieno apceptās frikadeles, kokosriekstu pienu, karrija pastu un atstāj sautēties, kamēr viss gatavs.
Uzturvērtība visai porcijai ( 2086 g brutto/ 1796 g netto) OB = 121 g, OH = 73 g, T = 75 g, Kcal = 1500
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 40,3 g, OH = 24,3 g, t = 25 g, Kcal = 500
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 30,3 g, OH = 18,3 g, T = 18,8 g, Kcal = 375
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,7 g
OH = 4 g
T =4,1 g
Kcal = 84
Atbildēt