Pilngraudu maize (bez glutēna, olām, piena produktiem)
Ļoti garda maizīte ar kraukšķīgu garoziņu, bez glutēna, bez olām, bez piena produktiem.
Sastāvdaļas
250 g zaļie griķi
250 g prosa
15 g maltas linsēklas
15 g veselas linsēklas
20 g extra virgin eļļa (es izmantoju ķirbju sēklu eļļu)
100 g ūdens
15 g sēkliņu maisījums
Garšaugu sāls, garšvielas pēc savas izvēles ( es liku kaltētus ķiplokus kūpinātu papriku, koriandru)
Pagatavošana
1. Griķus un prosu kārtģi noskalo ūdenī un uz nakti iemērc ūdenī (vai vismaz uz 5-6 h).
2. No rīta no graudaugiem nolej ūdeni, noskalo, pievieno ~100 g tīru ūdeni un visas pārējās maizītes sastāvdaļas, visu sablendē – viendabīgā masā. Masu liek formā (vienā, vai vairākās mazās), vai arī ar rokām veido kukulīti (kā es), pārkaisa sēkliņas uzliek uz formas folliju un liek 175 grādos cepties ~ 35-40 minūtes. Pēc tam folliju noņem un apbrūnina vēl minūtes 15-20. Skatieties pēc plīts.
Uzturvērtība visai porcijai ( 685 g brutto /850 g netto) OB = 72 g, OH = 337,3 g, T = 46 g, kcal = 2047
Uzturvērtība 100 g
OB = 8,4 g
OH = 40 g
T = 5,4 g
Kcal = 240
p.s. mīklā, protams var pievienot dažādas sēkliņas, žāvētus augļus, bet tas viss protams, dos vairāk kcal maizītes 100 gramiem.
Atbildēt