Biezpiena maizītes ar sieru un saulē kaltētiem tomātiem
Maizīte vai kliņģeris? Ehh, vai nav vienalga, galvenais, ka gardi!
Sastāvdaļas ( 2-4 porcijas)
2 olas
170 g vājpiena biezpiens (pasauss)
50 g 10% siers (vai cits liess siers)
30 g siers Dor blue (vai cits treknāks siers pēc izvēles)
~ 70-80 g milti (šoreiz rīsu milti, bet var būt jebkuri citi)
1 tējk. cep.pulveris
8 g dilles
30 g saulē kaltēti tomāti (man no Gemosa), bet var protams, nelikt
Sāls, garšvielas pēc vajadzības
Sezama sēkliņas pārkaisīšanai
Pagatavošana
1. Biezpienam pievieno 1 polu un 1 olas baltumu (dzeltenumu atstāj pārsmērēšanai) un samīca.
2. Pievieno sarīvētos sierus, dilles, sagrieztus tomātus un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Pievieno sāli un garšvielas pēc vēlmes.
3. Mīklu samīca un sadala 2-4 vienādās daļās. Es šoreiz sadalīju uz 4-ām daļām. Veido ar mitrām rokām pēc savas patikas kliņģerīšus, vai bulciņas/maizītes (tikai, ja būs biezāks veidojums, jārēķinās, ka cepsies ilgāk).
4. Pārsmērē ar olas dzeltenumu un uzkaisa sēkliņas. Liek līdz 175 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 30-35 minūtes zeltaini brūnus.
Uzturvērtība visai porcijai ( 476 g brutto/ netto ) OB = 76 g, OH = 78 g. T = 25 g, Kcal = 880
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 38 g, OH = 39 g, T = 12,6 g, Kcal = 440
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 25,3 g, OH = 26 g, T = 8,3 g, Kcal = 293
Uzturvērtība 1 /4 no porcijas OB = 19 g, OH = 20 g, T = 6,3 g, Kcal = 220
Uzturvērtība 100 g
OB = 20 g
OH = 20 g
T = 6,5
Kcal = 228
⠀
⠀
Atbildēt