Nu, ko lai saku? Nu, tiiik nežēlīgi gards! Kalorijām bagāts, bet tomēr veselīgs našķis.  Īpaši jau piemērots mūsu bērniem, kuriem kcal skaitīšana nav aktuāla un garšo saldumi. Būs laba alternatīva veikala gardumiem.
Sastāvdaļas ( 6 gab)
100 g žāvētas dzērvenes
50 g pilngraudu auzu pārslas
5o g pekanrieksti (vai valrieksti)
50 g grauzdēti zemesrieksti ar sāli (vai lazdu rieksti, vai mandeles)
50 g ķirbju sēkliņas
50 g saules puķu sēkliņas
30 g čia sēklas
20 g linsēklas
120 g medus
Pagatavošana
1. Sasmalcina riekstus un sajauc ar sēkliņām un žāvētām dzērvenēm. Es arī dzērvenes sasmalcināju mazākas.
2. Pievieno  medu un vēlreiz visu sajauc. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
3. Veido uz cepamās plāts cepumus  (es izdalīju uz 6 gab, bet var daudzumu palielināt, vai cept vienā plātnē un, tad ar nazi sagriezt mazos cepumiņos): masu ar karoti liek metāla gredzenā, pieblietē.
4. Liek cepeškrāsnī 165 grādos un cep/kaltē ~ 20-25 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (400 g brutto/ 285 g netto) OB = 67,4g, OH = 140,2 g, T = 120 g, Kcal = 1945
Uzturvērtība 1 gab OB=11,2 g, OH = 23,7 g, T = 20g, Kcal = 324
Uzturvērtība 100 g
OB = 12 g
OH = 26,8 g
T = 27,8 g
Kcal = 413