Neticami, bet fakts! Ļoti, loti gardas pankūciņas tikai no 3 sastāvdaļām! Un kopā ar krēmsieru un kūpinātu forelīti – perfekti! Ideja atrasta neta dzīlēs.
Sastāvdaļas ( 5-6 pankūkas)
150 g kvinoja (baltā)
1 svaigs burkāns (65 g)
230 g ūdens
6 g dilles
Sāls (vai saldinātājs saldajai variācijai)
Garšvielas pēc izvēles ( es pievienoju, kūpināto papriku, koriandru, aso papriku, kariju, kaltētus drupinātus ķiplokus)
5 g eļļa ( izmantoju izsmidzināmo)
Pagatavošana
1. Kvinoju iemērc vismaz uz 3-4 stundām.
2. Pēc tam to noskalo, pievieno ūdeni (230 g), sāli, garšvielas un visu sablendē viendabīgā masā (~ 2minūtes). Sarīvē burkānu uz smalkās rīves. Sasmalcina dillītes.Pievieno mīklai.
3. Uzkarsē pannu (man 25 cm diametrs), iesmērē minimāli ar eļļu un lej kausiņu mīklas uz pannas. Ar karotes palīdzību uzmanīgi izlīdzina pa visu pannu. Cep gatavas no abām pusēm vidējā temperatūrā.
Uzturvērtība visai porcijai ( 451 g) OB = 22,2 g, OH = 90,6 g, T = 5,1 g, Kcal = 605
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 11,1 g, OH = 45,3 g, T = 2,6 gm Kcal = 303
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 7,4 g, OH = 30,2 g, T = 1,7 g, Kcal = 202