Torte Bezē ar biezpiena-ogu krēmu (ar saldinātāju)
Bezgalīgs maigums, veselīga, mazkaloriska, bez neviena miltu grama un ļoti garda tortīte mūsu, meiteņu svētkos!
Sastāvdaļas (4 porcijas)
Biskvītiem
200 g olu baltums
70 g saldinātājs (es izmantoju alullozi)
25 g kukurūzas ciete
1 ēdamk. citronu sula
Krēmam
700 g kulinārijas biezpiens “Baltais” (vai vājpiena biezpiens, bet pēc iespējas viendabīgaks, pēc iespējas “negraudaināks”)
Vaniļas cukurs 10 g
Ogu džemam
300 g ogas (man saldētu ogu mix no Lidl)
35-40 g kukurūzas ciete
~ 150 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
Glazūrai
35 g šokolāde RED bez cukura
20 g piens (2%)
Dekoram : ~ 200 g dažādas ogas
Pagatavošana
1. Vispirms pagatavoju biskvītus: par pamatu biskvītiem es izmantoju šo recepti: https://www.edunsporto.lv/?p=27352 un cepu tos pēc šīs receptes. Liku bezē masu apļa formā ~ 20 cm diametrā, pēc izcepšanas, kad biskvīti atdzisa, ar metāla riņķi apgriezu gludas malas. Kopā izcepu 4 biskvītus: cepu katru atsevišķi.
2. Pagatavo ogu džemu: ogas ( svaigas, vai atsaldētas) sablendē putrā. Liek sietā un izberž ogas. Jāņem vērā, ja ogas ir ar kauliņu, tas būs grūtāk izdarāms, ja tikai mellenes, tas būs vieglāk.
3. Ogu masai pievieno kukurūzas cieti, saldinātāju un maisot, uzvāra, līdz masa sabiezē. Noliek atdzist.
Gatavo krēmu
4. Ar kulinārijas lāpstiņu samaisa kulinārijas biezpienu ar ogu masu.
Gatavo torti
5. Uz pamatnes, uz kuras liks torti, liek pirmo biskvītu. Apkārt tam apliek konditorejas gredzenu un pa iekšpusi acetāta plāksni – kuru savelk ap biskvītu.
6. Pa vidu biskvītam aplī liek 180 g krēmu. Izlīdzina un liek virsū otru biskvītu. Atkārto tās pašas darbības ar trešo un ceturto biskvītu. Atstāj nedaudz krēmu, ko apsmērēt tortes sānus no rīta un liek torti ledusskapī.
No rīta:
7. Apsmērē un izlīdzina tortes sānus ar atlikušo krēmu.
8. Pagatavo šokolādes glazūru: uzkarsē pienu, kurā liek sasmalcinātu šokolādi, izmaisa, kamēr izkūst.
9. Lej šokolādi mazā konditorejas maisiņā, liek atdzesēties līdz ~ 26-28 grādiem.
10. Nogriež maisiņam galu un dekorē ar šokolādi torti. Pa virsu kārto ogas.
Uzturvērtība visai porcijai (bez ogām) (1200 g) OB = 120 g, OH =120 g, T = 13 g, Kcal=1050
Uzturvērtība 100 g
OB = 10 g
OH = 10 g
T = 1,1 g
Kcal = 87
Atbildēt