Brīvdienām noteikti piestāv ne tikai pankūkas, bet arī gardas vafeles.
Sastāvdaļas ( 6 gab)
2 olas
150 g pilngraudu auzu pārslas
200 g piens (2%)
1 banāns (112 g)
30 g zemesriekstu sviests bez cukura ( vai 55 g žāvētas dzērvenes)
Sāls šķipsniņa
Vaniļa
Saldinātājs pēc saviem ieskatiem
1/2 tējk. cep.pulveris
Pagatavošana
1. Olas sablendē ar pienu, zemesriekstu sviestu (vai jau sablendētā auzu pārslās beigās iemaisa dzērvenes), auzu pārslām,  cepamo pulveri un vaniļu. Atstāj nedaudz uzbriest.
2. Liek mīklu pa lielai karotei uzkarsētā vafeļu pannā un cep gatavas. Vai cep parastajā pannā zem vāka, ļoooti zemā temparatūrā.
Uzturvērtība visai porcijai ar zemesriekstu sviestu ( 602 g) OB = 50,7g, OH = 120 g, T = 42 g, Kcal = 1080
Uzturvērtība visai porcijai ar žāvētām dzērvenēm (627 g) OB = 45,1 g, OH = 155 g. T = 28 g, Kcal = 1078
Uzturvērtība 1 /4 no porcijas (ar zemesriekstu sviestu) OB = 12,7 g, OH = 30 g, T = 10,5 g, Kcal = 270
Uzturvērtība 1/4 no porcijas
( ar dzērvenēm) OB = 11,3 g, OH = 38,8 g, T = 7 g, Kcal = 270