Deserts ar auzu pārslām, kafijas krēmu un svaigām avenēm
Sagribējas desertu. Tādu vienkāršu un ātri pagatavojamu.
Sastādvaļas
40 g auzu pārslas
80 g piens (2%)
100 g kulinārijas biezpiens “Baltais”( vai vājpiena biezpiens)
50 g svaigas avenes (vai citas ogas, auglis)
1 tējkarote šķīstošā kafija
Saldinātājs
10 g medus
Pagatavošana
1. Uzkarsē pienu un un izšķīdina tajā kafiju ar saldinātāju.
2. Pie 40 g auzu pārslām pielej 60 g “kafijas pienu”, izmaisa un atst\aj uzbriest.
3. 20 g atlikušo kafijas pienu pievieno biezpienam un izmaisa. Pēc vajadzības pievienoi saldinātāju.
4. Avenes saspaida, pievieno medu.
5. Glāzē liek pusi no uzbriedušajām auzu pārslām, pusi no krēma, pa vidu avenes. Tām pa virsu atlikušās auzu pārslas un pa vidu atlikušo krēmu.
Pārkaisa ar kakao.
Uzturvērtība visai porcijai ( 28 g) OB = 21 g, OH = 42,2 g, T = 4,8 g, Kcal = 307
Atbildēt