Kādu laiku atpakaļ vienā no restorāniem pirmo reizi pagaršoju pastinaku biezeni. Tas palika atmiņā kā ļoti gards un maigs pēc garšas. Es to apvienoju ar ziedkāpostu un izdevās nu, ļoti, ļoti gardi. Pasniedzu kopā ar pangasijas filejas kotletēm. Fantastisks, nu vienkārši burvīgs salikums!
Sastāvdaļas
670 g pastinaks
500 g ziedkāposts
150 g piens
5 g extra virgin eļļa
Ūdens
Sāls, pipari, kaltēti ķiploki
Pagatavošana
1.Nomizo pastinaku, sagriež mazos gabaliņos un liek verdošā ūdenī. Sadala ziedkāpostu roxetēs.
2. Kad pastinaks pusgatavs, pievieno ziedkāpostu.  Visu vāra gatavu.
3. Nolej ūdeni, atstājot kādus 150 gramus, pielej pienu, 5 g eļļu, pievieno garšvielas, sāli, uzvāra un sablendē visu biezeni.
Uzturvērtība visai porcijai (1325 g brutto/1365 g netto) OB = 26,4 g, OH = 91,2 g, T = 12,2 g, Kcal = 583
Uzturvērtība 100 g
OB = 2 g
OH = 6,6 g
T = 08 g
Kcal = 43