Vistas filejas kotletes ar cukini un kimeņu sieru
Apbrīnojami gardas, mīkstas un maigas kotletes. Lielisks olbaltumvielu avots.
Sastāvdaļas ( 13 gab)
2 olas
800 g vistas filejas (izmantoju mazās cāļu filejas, kas ir īpaši maigas)
15 g adžika (Pūres, klasiskā)
10 g sinepes
150 g siers ( izmantoju 8% Valmieras ķimeņu sieru)
100 g burkāns (svars jau sarīvētam)
1 mazs cukīni (335 g)
45 g zaļie lociņi
15 g pētersīļi
15 g ķiploki
25 g dilles
Sāls, pipari, garšvielas
Pagatavošana
1. Samaļ/sablendē virtuves kombainā vistas fileju.
2. Sarīvē cukini, uzber nedaudz sāli, sajauc un noliek malā, lai atsulojas.
3. Sarīvē uz smalkās rīves burkānu, sieru, sagriež zaļumus un izspiež ķiplokus.
4 Vistas filejai pievieno adžiku, sinepes, sarīvētos dārzeņus, nospiestu cukīni, olas, sieru Visu kārtīgi sajauc, pievieno garšvielas.
5. Veido ar mitrām rokām kotletes un liek uz cepamās plāts. Cepamo plāti ar kotletēm liek līdz 175-180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 60 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1535 g brutto/ 1030 g netto) OB = 252 g, OH = 34 g, T = 45 g, Kcal = 1474
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 50,4 g, OH = 6,8 g, T =9 g, Kcal = 295
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 63 g, OH = 8,5 g, T =11,3 g, Kcal = 369
Uzturvērtība 100 g
OB = 24,5 g
OH = 3,3 g
T = 4,4 g
Kcal = 143
Atbildēt