Kā jau pamanījāt, manā blogā pēdējā laikā receptes ir vairāk  mazkaloriskas. Piemēram, arī šī zupiņa – ir, nu, ļoti, ļoti “diētiska”. Un tajā pašā laikā ļoti, garda (lasītis piedod savu īpašo garšas noti) un pietiekoši sātīga. Bet ceru, ka arī jums noderēs.
Sastāvdaļas
1500 g ūdens
170 g a/k lasis (noņemot ādu un nosusinot lieko eļļu, svars palika par 135 g)
1 ziedkāposts ( 580 g)
1 selerijas sakne ( 430 g)
1 jaunais kāposts (468 g)
2 burkāni (165 g, svars jau nomizotam)
30 g ķiploki (man patīk, ka tie ir daudz, bet jūs variet nelikt tik daudz)
400 g sēnes (man šampinjoni)
180 g kausētais siers “Dzintars”
30 g spināti, dilles
Sāls, pipari, savas mīļākās garšvielas
Pagatavošana
1. Uzliek katlu ar ūdeni. Mazos kubiciņos sagriež selerijas sakni, burkānus ripiņās un sagriež kāpostu. Izspiež ķiploku. Un kā pirmos liek tos  katlā vārīt. Sadala rozetēs ziedkāpostu.
2. Sēnes sagriež un liek pannā sautēties.
3. Lasi sagriež mazos gabaliņos.
4. Kad selerija, kāposts, burkāni pusmīksti pievieno ziedkāpostu un vāra visu gatavu. Sablendē viendabīgu.
5. Pievieno  izsautētās sēnes, laša gabaliņus, kausēto sieru, visu izmaisa un vāra ~ 7-8 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 3941 g brutto/   3338 g netto) OB = 106,3 g, OH = 97 g, T = 38 g. Kcal = 1155
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 35,4 g, OH = 32,3 g, T = 12,7 g, Kcal = 385
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 26,6 g, OH = 24,3 g, T = 9,5 g, Kcal = 289
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 21,3 g, OH = 19,4 g, T = 7,6 g, Kcal = 231
Uzturvērtība 100 g
OB = 3,2 g
OH =3 g
T = 1,1 g
Kcal = 35