Kūpināta vistas girosa, šampinjonu un Tofu siera kotletes ar dārzeņiem
Jau atkal kotletes. Bet mazliet savādāk kā parasti. Nolēmu pamēģināt Tofu sieru, kas arī ir lielisks olbaltumvielu avots. Un patiešām, nemānoties teiksu, ka viss šis kopā garšo lieliski un kotletes ir apbrīnojami gardas, mīkstas un maigas.
Sastāvdaļas ( 14 gab)
3 olas
100 g olas baltums “Eva” Balticovo
1 neliels ( 250 g) kūpināts vistas giross
175 g kūpināts siers Tofu Bio (1/2 no iepakojuma)
1 mazs brokolis ( 206 g)
1 neliels ziedkāposts (499 g)
360 g brūnie šampinjoni
60 g spināti
50 g puravs
200 g milti (man kukurūzas milti)
Sāls, pipari, garšvielas
Pagatavošana
1. Uzvāra ūdeni un liek tajā rozetēs sadalītu brokoli un ziedkāpostu un apvāra 5 minūtes.
2. Samaļ/sablendē virtuves kombainā šampinjonus, vistas girosu, spinātus. Puravu sasmalcina. Sieru sarīvē.
3. Brokoli un ziedkāpostu izņem no ūdens un atdzesē. Liek kombainā un sasmalcina arī tos.
4. Lielā bļodā visas sastāvdaļas, pievieno miltus, garšvielas un kārtīgi sajauc.
5. Veido ar mitrām rokām kotletes un liek uz cepamās plāts. Cepamo plāti ar kotletēm liek līdz 175-180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 60 minūtes.
2 kotletes neievietojās uz plāts, izcepu pannā uz mazas liesmiņas – nu, ideāli arī uz pannas ceptas.
Uzturvērtība visai porcijai ( 2065 g brutto/ 1830 g netto) OB = 176 g, OH = 180 g, T = 72 g, Kcal = 2160
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 35,2 g, OH = 36 g, T =14,4 g, Kcal = 432
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 44 g, OH = 45 g, T =18 g, Kcal = 540
Uzturvērtība 100 g
OB = 10 g
OH =10 g
T = 4 g
Kcal = 118
Atbildēt