Ābolu, rozīņu, riekstu pīrāgs
Fantastiski gards un veselīgs veids, kā palutināt sevi un savus mīļos. Ļoti gards un mazkalorisks ĀBOLU – ROZĪŅU- RIEKSTU PĪRĀGS.
Sastāvdaļas (28 cm forma)
3 olas
80 g dabīgais jogurts (es izmantoju Actifeel Greek style)
100 g kefīrs (0,1% bio kefīrs)
275 g vājpiena biezpiens (Jaunpils)
60 g rozīnes (vai citi žāvēti augļi)
220 g āboli (vai citi augļi)
40 g rieksti (man valrieksti)
5 g kanēlis
70 g pilngraudu kviešu milti (bet var izmantot arī bezglutēna miltus)
1 tējk. cepamais pulveris
10 g vaniļas cukurs
Stēvija ( vai jebkurš cits saldinātājs pēc izvēles)
Pagatavošana
1. Uzkarsē krāsni līdz 175 -180 grādiem.
2. Nomizo un sagriež ābolus. Sasmalcina riekstus. Ābolus liek bļodā, pievieno rozīnes, kanēli un visu samaisa.
3. Olām pievieno jogurtu, biezpienu, kefīru, saldinātāju, vaniļu un sablendē viendabīgā masā. Iemaisa miltus un vēlreiz visu sajauc. Pievieno ābolus ar rozīnēm un riekstiem. Visu sajauc.
4. Lej mīklu formā un liek cepeškrāsnī. Cep gatavu ~ 30-35 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1105 g brutto/ g netto) OB = 98 g, OH = 160,4 g, T = 50 g, kcal = 1541
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 20,8 g, OH = 33,7 g, T = 6,3 g, Kcal = 281
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 25 g, OH = 40,6 g, T = 7,6 g, Kcal = 337
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 25 g, OH = 40,1 g, T = 13 g, Kcal = 385
Uzturvērtība 100 g
OB = 9,1 g
OH = 15 g
T = 2,7 g
Kcal = 124
Atbildēt