Tartes ar bumbieri un zilo sieru
Mazās, burvīgās bumbieru-zilā siera tartītes. Tas ir kaut kas nereāli gards!
Sastāvdaļas (8 gab x 10 cm diametrs)
Mīkla pamatnei
1 ola
30 g sviests
100 g dateles
80 g vājpiena biezpiens
1/2 tējk.cepamais pulveris
120 g kviešu pilngraudu milti
1/2 tējk.cep ( 3g)pulveris
Pildījums
1 neliels (160 g) g bumbieris
80 g zilais siers
2 olas
200 g olu baltums
100 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
12 g kukurūzas ciete
Saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
1. Dateles, ja tās nav mīkstas, aplej ar karstu ūdeni, lai tās izmirkst.
2. Olai pievieno izkausēta sviestu, biezpienu un izmērcētās dateles- visu sablendē viendabīgā masā.
2. Miltiem pievieno cepamo pulveri un pievieno olu-biezpiena-dateļu masai. Samīca mīklu un ieliek uz minūtēm 20 ledusskapī.
3. Izņem un liek tartes formiņās, veidojot “bortiņus”. Tartēs apakšā liek sagrieztu mazos gabaliņos bumbieri ( 20 g) un sieru (10 g)
Pārliešanai
4. 2 olas sablendē ar olu baltumu, biezpienu, saldinātāju un vaniļu un pārlej pāri (~ 50 g) bumbierim ar sieru. Vidū liek veselu valriekstu.
5. Liek cepeškrāsnī ~ 175 grādos un cep ~ 30-35 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (1050 g brutto / 938 g netto ) OB = 101 g, OH = 180 g, T = 72 g, Kcal = 1825
Uzturvērtība 1 gab OB = 12,6 g, OH =22,5 g, T = 6 g, Kcal = 228
Uzturvērtība 100 g
OB = 10,7 g
OH = 19,1 g
T = 7,6 g
Kcal = 195
Atbildēt