Siera un kūpinātas vistas filejas keksi
Bija paredzams atkal ceļš, tādēļ gatavoju šos ērti līdzi paņemamos keksiņus. Pa ceļam paķeram tikai kādā DUS kafiju un varam turpināt savu ceļu. Pikanti, gardi un sātīgi.
Sastāvdaļas (6 gab x 10 cm diametrs)
2 olas
300 g vājpiena kefīrs (man 0,1 %)
50 g kāds cietais /vai treknāks siers pēc izvēles
70 g kūpināta (vai tvaicēta/grilēta) vistas fileja (pērku Lidlā)
80 g vājpiena biezpiens
1 tējk.soda
120 g milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
Sāls, chilli pipari, kaltēti/svaigi ķiploki (garšvielas pēc izvēles)
Pagatavošana
1. Olas sakuļ.
2. Kefīru uzsilda, pievieno sodu, izmaisa – ļauj iedarboties 5 minūtes un pievieno olām.
3. Sarīvē sieru un sagriež zaļos lociņus un vistas fileju mazos kubiciņos – pievieno masai.
4. Pievieno miltus, izmaisa un lej formiņās (vai cep 1 lielā formā kā pīrāgu).
Uzturvērtība visai porcijai (695 g brutto / 540 g netto ) OB = 66 g, OH = 102 g, T = 30 g, Kcal = 994
Uzturvērtība 1/6 no porcijas (1 gab) OB = 11 g, OH = 17 g, T = 5 g, Kcal = 166
Uzturvērtība 1/3 no porcijas (2 gab) OB = 22 g, OH = 34 g, T = 10 g, Kcal = 332
Uzturvērtība 1/2 no porcijas (3 gab) OB = 33 g, OH = 51 g, T = 15 g, Kcal = 498
Uzturvērtība 100 g
OB = 10,7 g
OH = 19,1 g
T = 7,6 g
Kcal = 195
Atbildēt