Biezpiena maizītes ar ķimenēm
Man vienmēr garšojušas biezpiena maizītes jebkurā izpildījumā. Arī šādā.
Sastāvdaļas
Mīklai
1 ola
180 g vājpiena biezpiens
80 g kukurūzas milti (es liku kukurūzas miltus, bet var likt arī citus)
!!! Milti daudzumu regulē, skatoties, cik slapjš biezpiens, var būt, ka vajadzēs vairāk- mīklai jābūt tādā konsistencē, lai tā gandrīz neliptu pie rokām un no tās varētu veidot “laiviņas”.
1 tējk. cepamais pulveris
Saldinātājs pēc izvēles
Pildījums
2 olas
180 g vājpiena biezpiens
Vanilīns, saldinātājs
Ķimenes (var nelikt, ja nepatīk)
Pagatavošana
1. Biezpienam pievieno olu, pievieno miltus, cepamo pulveri, vaniļu saldinātāju.
2. Sajauc mīklu, sadala to 2 vienādās daļās, veido divas apaļas maizītes ar “bortiņiem”.
3. Divas olas sajauc ar biezpienu, saldinātāju, ‘vaniļu, ķimenēm un pilda maizītēs.
4. Liek cepeškrāsnī un cep ~175-180 grādos, līdz tās iegūst vieglu zeltainu nokrāsu.
!!! Lai maizīte arī otrā dienā būtu mīksta: to var saslapināt (jā, jā, zem ūdens krāna) un uz 1-2 minūtēm ielikt mikroviļņu krāsnī, vai uzkarsētā cepeškrāsnī uz pāris minūtēm)
Uzturvērtība visai porcijai (614 g) OB = 94 g, OH = 65 g, T = 22,2 g, Kcal = 908
Uzturvērtība 1 maizītei OB= 47 g, OH = 32,5 g , T = 11,1 g, Kcal = 454
Atbildēt