Cukini siera keksi ar saulē kaltētiem tomātiem.
Aromātiski, sātīgi ļooti gardi siera keksiņi noderēs gan brokastīs, gan uzkodai.
Sastāvdaļas ( 6 gab)
2 olas
200 g olu baltums
1 neliels cukini (294 g)
100 g 10% siers
5 ķiploka daiviņas (17 g)
30 g saulē kaltēti tomāti (es pērku Gemosā)
115 g milti (es izmantoju pilngraudu kviešu miltus)
Sāls, garšvielas pēc izvēles
1 tējk. cepamais pulveris1 tējk. soda
Sezama sēkliņas
Pagatavošana
1. Sarīvē cukini, uzber nedaudz sāli un noliek malā, lai atsulojas.
2. Olas sakuļ ar olu baltumu.
3. Sarīvē sieru.
4. Olu masai pievieno nospiestu cukini, sarīvētu sieru un smalki sagrieztus saulē kaltētus tomātus.
5. Pievieno miltus, garšvielas pēc izvēles un pilda masu 6 keksiņu formā, vai cep vienu veselu pīrāgu, un, tad dala to porcijās. Pa virsu uzkaisa sezama sēkliņas.
6. Liek cepeškrāsnī 175 -180 grādos cepties ~ 25 -30 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (864 g) OB = 88 g, OH = 112,3 g, T = 28,3 g, Kcal = 1072
Uzturvērtība 1 gab no 6-iem OB = 14,7 g, OH = 18,7 g, T = 4,7 g, Kcal = 179
Atbildēt