Tarte ar Ricottas sieru un zemenēm
Turpinu izmantot gardās pašmāju zemenītes. Ļoooti garda tarte ar Ricottas sieru un zemenēm! Iesaku!
Sastāvdaļas (20-22 cm formai)
Pamatnei
1 ola
170 g vājpiena biezpiens
2 g cepamais pulveris
90 g milti (šoreiz kviešu pilngraudu milti, bet der arī jebkuri citi milti)
Saldinātājs pēc izvēles
1 tējk. cepamais pulveris
Pildījums
150 g zemenes (vai citas ogas/augļus)
2 olas +1 olas baltums (30 g) vai divas as lielas olas
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore 6% (nopērkams Maximā)
100 g dabīgais jogurts (šoreiz Skyr)
20 g kukurūzas ciete
Saldinātājs pēc izvēles
Vaniļa
Pagatavošana
1. Biezpienu sablendē olu un saldinātāju.
2. Masai pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Samīca mīklu.
3. Liek mīklu tartes formā, veidojot “bortiņus”. Tartes apakšā liek sagrieztas ogas.
4. Sakuļ olas, olu baltumu ar svaigo sieru Ricotta, dabīgo jogurtu, vaniļu, saldinātāju un cieti.
5. Lej mīklu formā un liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep ~ 40 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (977 g brutto/ 868 g netto ) OB = 98 g, OH = 98 g, T = 38 g Kcal = 1182
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB =32 g, OH = 35,7 g, T = 9 g, Kcal =342
Uzturvērtība 100 g
OB = 11,3 g
OH = 11,3 g
T = 4,4 g
Kcal = 137
Atbildēt