Līgo, līgo! Visi cep speķa rausīšus.  Man speķa pīrāgu vietā gards pīrāgs ar sieru un vistas krūtiņu. Gardi un sātīgi!
Sastāvdaļas (forma 35 x 25 cm)
4 olas
200 g olu baltums
250 g svaigais siers Ricotta Lago maggiore (6%)
1  lavašs (120 g)  Primaa food (RIMI) vai 2 tortiljas (2×60 g)
150 g ķimeņu siers “Līgo” 
60 g siers “Džiuga” (rīvēts) 
200 g kūpināta vistas krūtiņa
30 g pētersīļi
30 g dilles
10 g ķiploki
1 burkāns (100 g)
1 paprika (161 g)
1 sīpols (107 g)
Sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Lavašu  sagriež ~ 2-3 mm platas strēmelītes.
2. Sarīvē burkānu, sierus, sagriež papriku, vistas girosu,  sīpolu, zaļumus.
3. Bļodā iesit olas, pievieno olu baltumu un sakuļ.
4. Pievieno visas pārējās sagrieztās  sastāvdaļas (izņemot sieru Džiuga), sāli, garšvielas un visu sajauc.
5. Pievieno sagrieztā lavaša strēmelītes.
6. Visu sajauc,  liek formā un formu liek cepeškrāsnī 175 grādos  un cep ~ 35 minūtes.
7. Pirms cepšanas beigām pīrāgu izņem, pārkaisa ar sieru Džiuga un ieliek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 3-5 minūtēm.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1651 g brutto/1351 g netto) OB = 199 g, OH = 115 g, T =91 g, Kcal = 2087
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB  = 49,8g, OH = 28,8 g, T = 22,8 g, Kcal  = 522
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 40 g, OH = 23 g, T = 4,6 g, Kcal = 104,4
Uzturvērtība 100 g
OB = 15 g
OH = 8,4 g
T = 6,7 g
Kcal = 154