Cukini pica ar bumbieri un zilo sieru
Lieliska un ļooti garda pica, kuru var ēst tievējot un ne tikai!
Sastāvdaļas
Pamatnei
1 mazs cukini (344 g)
2 olas
50 g olu baltums
1 burkāns (100 g)
4 ķiploka daiviņas (12 g)
100 g milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
Sāls, garšvielas pēc izvēles
Pildījumam pa virsu
1 sīpols (127 g)
1 paprika (175 g)
1/2 no bumbiera (es izmantoju Conference) (120 g)
150 g siers 10%
50 g zilais siers Dor Blue
30 g dabīgais jogurts
30 g adžika Pūres
Pagatavošana
Cep pamatni
1. Sarīvē cukini, uzkaisa sāli, sajauc un noliek malā atsuloties.
2. Sarīvē burkānu uz smalkas rīves, izspiež ķiploku.
3. Nospiež cukini šķidrumu, pievieno olas, sarīvētu burkānu, ķiploku, miltus, garšvielas, samaisa. Ar sāli uzmanīgi! To jau piebērāt pie cukini, pēc tā sarīvēšanas.
4. Mīklu lej cepamajā pannā, liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep gatavu – līdz virsma ir apbrūnējusi.
Gatavo pildījumu
5. Jogurtu sajauc ar adžiku.
6. Sagriež sīpolu papriku un apcep/iztvaicē pannā, kas nedaudz iesmērēta ar eļļu.
7. Sarīvē sierus un sajauc tos. Gabaliņos sagriež bumbieri.
8. Picas pamatni izņem, pārsmērē ar jogurta adžikas maisījumu.
9. Pa virsu liek apceptos dārzeņus, bumbiera gabaliņus un pārklāj ar sieriem.
10. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl ~ 10 minūtes, līdz sieri izkūst.
Uzturvērtība visai porcijai (1398 g brutto/ 1127 g) OB = 103 g, OH = 134 g, T = 45 g, Kcal = 1394
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 25,7 g, OH = 34 g, T = 11,2 g, Kcal = 349
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 20,6 g, OH = 26,8 g, T = 9 g, Kcal = 280
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB =17,1 g, OH = 22,3 g, T = 7,5 g, Kcal = 232
Uzturvērtība 100 g
OB = 9,1 g
OH = 12 g
T = 4 g
Kcal = 124
Atbildēt