Vistas fileja ar papriku, pākšu pupiņām un kuskusu
Bez grēcīgi gardi! Un vienkārši pagatavošanā.
Sastāvdaļas
400 g vistas fileja
135 g puravs
2 paprikas ( 368 g)
100 g burkāns (100 g)
300 g zaļās pākšu pupiņas (var izmantot arī saldētās)
30 g dzeltenā karija pasta Arroy-D (var nelikt, ja nepatīk, bet pievoenot garšvielas, kas patīk)
250 ml kokosriekstu piens Santa Maria vai saldais krējums 10%, vai skābais krējums 12-15%
50 g kuskuss (vai jebkuri citi graudaugi, vai rīsu nūdeles)
5 g extra virgin olīveļļa
Sāls (esmu iemīlējusies “Garšaugu sālī” no Gemosa)
Pagatavošana
1. Vistas fileju sagriež gabaliņos un iemarinē garšvielās. Man to (iemarinēt gaļu) patīk darīt iepriekšējā vakarā. Izmantoju: adžika, sinepes, sāls.
2. Sagriež visus dārzeņus. Uzliek katliņu ar ūdeni un uzvāra un aplej kuskusu (150 g ūdens uz 50 g kuskusa). Uzliek vāku un ļauj uzbriest.
3. Vistas filejas gabaliņus liek pannā un apcep. Es izmantoju dziļo pannu.
4. Pievieno sagrieztos dārzeņus, karrija pastu, sāli, garšvielas un sautē gandrīz gatavus.
5. Pievieno kokosriekstu pienu. Uzliek pannai vāku un sautē visu uz vidējas uguns vēl kādas 7 minūtes.
6. Pannā ar gaļu un dārzeņiem pieber uzbriedināto kuskusu, izmaisa un pasautē vēl minūtes 3.
Labu apetīti!
Uzturvērtība visai porcijai (1638 g brutto /1400 g netto) OB = 122 g, OH = 90,7 g, T = 64,3 g, Kcal = 1444
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 61 g, OH = 45,4 g, T = 32,2 g, Kcal =722
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 40,7 g, OH = 30,2 g, T = 21,4 g, Kcal = 481
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 30,5 g, OH =22,7 g, T =16,08 g, Kcal =361
Uzturvērtība 100 g
OB = 8,7 g
OH = 6,4 g
T = 4,5 g
Kcal = 103
Atbildēt