Tarte ar gailenēm un trīs veidu sieriem
Turpinot gaileņu tēmu. Kārtojot ledusskapi atradu trīs dažādu sieru atlikumus. Nu, tad, lai top tarte ar sieru un gailenēm.
Sastāvdaļas (20 cm diametrs formai)
Mīklai
1 ola
70 g adžika (Pūres)
100 g vājpiena biezpiens
17 g eļla (extra virgin olīveļļa)
140 g pilngraudu kviešu milti
1/2 tējk.cepamais pulveris
Sāls, garšvielas pēc izvēles
Pildījums
2 olas
100 g olu baltums
100 g dabīgais jogurts
200 g svaigas gailenes
100 g siers Jānu/Ķimeņu
50 g siers Bresto light (18%, Jaunpils pienotava, bet var izmantot arī 10% Siera nama sieru)
50 g zilais pelējuma siers Dor blue (vai cits treknāks, ar izteiktu garšu siers, vai arī izmanto tikai vienu pašu- lieso sieru)
1 neliels sīpols (50 g)
15 g dilles
12 g ķiploki (ja nepatīk, var nelikt)
~ 4-5 g eļļa
Provansas garšaugi
Garšaugu sāls
Cherry tomātiņi
Pagatavošana
1. Gatavo tartes mīklu: olu sablendē ar biezpienu, adžiku un eļļu viendabīgā masā. Pievieno sāli, garšvielas, miltus, cepamo pulveri un sajauc mīklu. Ieliek ledusskapī un gatavo pildījumu.
2. Pannā, kas nedaudz iesmērēta ar eļļu apcep sagrieztu sīpolu un gailenes. Atdzesē.
3. Sarīvē visus trīs sierus un ar dakšas palīdzību visus sajauc. Pievieno atdzisušās gailenes – visu sajauc.
4. Olas sakuļ ar olu baltumu un jogurtu. Pievieno izspiestus ķiplokus un pēc vajadzības sāli un garšvielas.
5. Izņem tartes mīklu. Mīklu liek formā, veido maliņas. Liek vidū pildījumu: sajaukto siera – gaileņu maisījumu un pārlej pāri olu-jogurta maisījumu.
6. Liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep ~ 30-35 minūtes. Izcepot vidiņš vēl būs “pašķidrs”, bet ļaujiet tam atdzist un tas sastings.
Uzturvērtība visai porcijai (1169 g brutto /1010 g netto) OB = 136,4 g, OH =111 g, T = 73 g, Kcal = 1709
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 34,1 g, OH = 27,8 g, T = 18,3 g, Kcal = 427
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 27,3 g, OH = 22,2 g, T = 15 g, Kcal =342
Uzturvērtība 100 g
OB = 13,2 g
OH = 11 g
T = 7,1 g
Kcal = 166
Atbildēt