Zupa ar ziedkāpostu, ķirbi un sēnēm (gailenēm)
Kad mežs pilns gailenēm, noteikti gribas no tām kaut ko pagatavot. Lai šodien būtu garda zupiņa.
Sastāvdaļas
1,5 litri ūdens
250 g gailenes (vai jebkuras citas sēnes, vai dārzeņi pēc izvēles)
1 neliels ziedkāposts ( 364 g)
1/2 no sviesta ķirbja ( 455 g) (ja negaršo ķirbis, tā vietā var palielināt graudaugu daudzumu par 60 g)
1 neliels cukini ( 308 g)
1 vidējs sīpols (100 g)
70 g puravi
100 g tomāti
180 g kausētais siers “Baltija Dzintars”
50 g zaļumi (dilles, pētersīļi, spināti)
50 g graudaugi (man pērļu kuskuss)
Sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Apcep pannā sasmalcinātu sīpolu un gailenes.
2. Sagriež sasmalcina visus dārzeņus.
3. Katlā ar vārošu ūdeni vispirms liek gabaliņos sagrieztu ķirbi (jo tas ir viscietākais no dārzeņiem). Un vāra ~ 10 min.
4. Pēc tam pievieno pārējos dārzeņus, sāli, garšvielas un vāra mīkstus.
5. Pievieno gailenes ar sīpoliem un kausēto sieru. Vāra ~ 10 min gatavu, pievieno zaļumus un noņem.
Uzturvērtība visai porcijai (3432 g brutto/ 2900 g netto) OB = 58 g,OH = 152 g, T = 27 g, Kcal = 1037
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB =14,5 g, OH = 38 g, T = 6,8 g, Kcal = 260
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 19,3 g, OH = 50,7 g, T = 9 g, Kcal = 346
Uzturvērtība 100 g
OB = 2 g
OH = 5,2 g
T = 0,9 g
Kcal = 36
Atbildēt