Torte Ķiršu (bez glutēna)
Kur vien ej, visur redzi ogu, augļu pārpilnība. Protams, visalbāk tos ēst svaigā veidā. Bet var tos izmantot burvīgiem gardiem desertiem un izbaudīt nedaudz savādāk.
Sastāvdaļas (formas diametrs 20 cm)
Biskvītiem
3 olas
350 g svaigs ķirbis
30 g kakao
20 g maltas linsēklas
60 g zemesriekstu milti (pērku Maximā, ALVO)
50 g saldinātājs eritritols
1 tējk. (6 g cepamais pulveris)
8 g vanilīna cukurs
Sāls šķipsniņa
Krēmam
400 gr kulinārijas biezpiens “Baltais” (vai vājpiena biezpiens, no paciņām labāk – viendabīgāks, krēmam labāks)
100g saldais krējums 35%
10 g želatīns
50 g ūdens
Saldinātājs, vanilīns
Ogu krēmam
500 g ķirši
100 g ūdens
15 g kukurūzas ciete
15 g želatīns
90 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
Pagatavošana
Gatavo biskvītus
1. Vispirms izsautē ķirbi. Vai, nu, izsautē to uz plīts, katliņā, vai izcep cepeškrāsnī, vai, arī dara kā es: sagriež gabaliņos un uz ~10 min (atkarīgs, cik ciets ķirbis) ieliek mikroviļņu krāsnī. Sablendē viendabīgā biezenī un noliek atdzist.
2. Traukā atsevišķi savieno visas sausās sastāvdaļas: miltus, linsēklas, kakao, cepamo pulveri. Sajauc un izsijā.
3. Olas saputo ar vaniļu, sāls šķipsniņu un eritrolu. Puto ~ 2 minūtes, līdz masa palielinās apjomā. Pievieno atdzisušo ķirbja biezeni – un vēlreiz nedaudz sakuļ.
4. Olu – ķirbja masai divos piegājienos pamazām uzmanīgi pievieno sausās sastāvdaļas. Mīklu izmaisa un lej 2 vienādās 18 cm formās (ja nav divas formas, tad cep vienā formā, bet jācep tad noteikti būs ilgāk un, tad biskvītu uzmanīgi pārgriež uz pusēm).
5. Liek cepeškrāsnī ~ 170 grādos un cep ~ 45-50 minūtes. Jāskatās, lai iedurot koka irbulīti-tas no iznāk sauss, lai nav pielipusi mīkla pie tā. Biskvītu izņem un atdzesē. Uzmanīgi, tas ir diezgan trausls.
Kamēr cepas biskvīts gatavojam ķiršu džemu
6. Ķiršus liek katliņā, pievieno pēc vajadzības saldinātāju un maisot vāra, līdz sāk atdalīties sula. Pievieno kukurūzas cieti (15 g) un maisot karsē, līdz masa sāk biezēt. Vāra 2 minūtes un noņem no uguns un noliek atdzist. Aplej želatīnu (15 g) ar ūdeni un atstāj uzbriest.
Gatavo krēmu – !!! sastāvdaļas jāizņem jau laicīgi no ledusskapja, jo būs jāpievieno želatīns-un tajā brīdī produktiem jābūt istabas temperatūrā.
7. Traukā liek kulinārijas biezpienu, saldo krējumu, saldinātāju, vaniļu un saputo stingrā krēmā. Aplej želatīnu (10 g) ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
Liekam kopā torti – vispirms izšķīdina želatīnu un pievieno ķiršiem un krēmam. Izmaisa un nogaida, kad abas masas sāk nedaudz stingt.
8. Liek pirmo biskvītu uz pamatnes: tam apkārt konditorejas gredzenu un savelk biskvīta diametram atbilstoši.
9. Pusi no biezpiena krēma smērē uz ripas, pa virsu liek pusi no ķiršu masas. Virsū otru ripu, otru daļu biezpiena krēmu un otru daļu ķiršu masas.
10. Liek torti ledusskapī sastingt.
Uzturvērtība visai porcijai (1827 g / 1700 g netto) OB = 144 gr, OH = 306 gr, T = 36 gr, Kcal = 2268
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9 g
OH = 10 g
T = 5,7 g
Kcal = 125
Atbildēt