Siera kūka ar avenēm
Ogu laiks turpinās. Brīvdienām garda, mazkaloriska biezpiena – siera kūka? Kāpēc ne? Šoreiz avenes…
Sastāvdaļas
Pamatnei
2 olas
150 gr auzu pārslas
1 banāns ( 155 g)
1 tējk.cepamais pulveris
Saldinātājs pēc izvēles
Pildījums
2 olas
250 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
250 gr vājpiena biezpiens
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%)
40 g kukurūzas ciete
Saldinātājs pēc izvēles
Vanilīns
200 g avenes
Pagatavošana
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
2. Traukā liek 2 olas, banānu, auzu pārslas, saldinātāju un visu sablendē. Noliek malā, lai auzu pārslas uzbriest.
3. Mīklu liek un izlīdzina formā un cep 10 minūtes.
4. Kamēr cepas pamatne: gatavo pildījumu: 2 olām pievieno saldinātāju, kulinārijas biezpienu, vājpiena biezpienu, Ricottu, vaniļu, saldinātāju un sablendē. Pēc tam pievieno kukurūzas cieti un vēlreiz visu sajauc.
5. Izņem pamatni un lej tai pa virsu pildījumu. Pa virsu kārto avenes un liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep gatavu ~ 30 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1585 g brutto/1455 g netto) OB = 149,2 g, OH = 194 g, T = 54 g Kcal = 1921
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB= 25 g, OH = 32,3 g, T = 9 gm Kcal = 320
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 29,4 g, OH = 38,8 g, T = 10,8 g, Kcal = 384
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 37,3 g, OH = 48,5 g, T = 13,5 g< kcal = 480
Uzturvērtība 100 g
OB = 10,2 g
OH = 13,3 g
T = 3,7 g
Kcal =132
Atbildēt