Gaspačo. Beidzot man ir arī gaspačo zupiņa.
Sastāvdaļas
5-6 tomāti ( ~ 800-900 g)
1 liels gurķis ( 178 g)
1 neliels sīpols ( 69 g)
1 sarkanā paprika (178 g)
1 zaļais pipars ( 30 g)
2 ēd. k (30 g) tomātu pasta (es pieliku adžiku)
15 g ķiploki
2 ēd.k vīna etiķis (es pievienoju aveņu etiķi)
1 ēd.k citronsa sula
1 tējk.cukurs (vai saldinātājs)
25 g extra olīveļļa
Pagatavošana
1. Vispirms noblanšē tomātus (uz 2 minūtēm ieliek karstā ūdenī, pirms tam krusteniski iegriežot miziņu) un novelk ādu.
2. Nomizo gurķi, sīpolu un visus dārzeņus sagriež smalkāk.
3. Liek dārzeņus virtuves kombainā, pievieno etiķi, citronu sulu, garšaugu sāli (vai parasto jodsāli), cukuru, eļļu un visu sablendē līdz krēmīgai konsistencei.
4. Pasniegšanai derēs grauzdēti pilngraudu maizes grauzdiņi.
Uzturvērtība visai porcijai (1245 g) OB = 14 g, OH = 53,7 g, T = 27,2 g, Kcal = 528
Uzturvērtība 100 g
OB = 1,1 g
OH = 4,3 g
T= 2 g
Kcal = 42