Tom Kha zupiņa manā gaumē: ar gailenēm. Un garnelēm, kas man īpaši garšo. Burvīgs garšu salikums!
Sastāvdaļas
500 g vistas buljons (es izmantoju 1 buljona kubiciņu)
120 g sēnes (man gailenes)
250 g garneles (svars jau attīrītām)  vai vistas/tītara fileja
120 tomāts
10 g ķiploki
30 g ingvers (vai ingvera garšviela)
1/2 laims (gan miziņa, gan sula)
1 gab čilli pipars
1/2 tējk karijs
1 tējk brūnais cukurs
1 tējk.laima sula ( 6 g)
200 ml kokosriekstu piens
25 g zaļie lociņi
20 g dilles+pētersīļi
Garšviela Tom kha zupai (ne visa paciņa!)
Pagatavošana
1. Pannā nelielā eļļas daudzumā (3 g) apcep gailenes un sīpolu.
2. Katliņā pagatavo vistas buljonu.
3. Sagriež  tomātu, čilli piparu un zaļumus. Sagatavo garneles.
4. Katliņā buljinam pievieno plānās šķēlēs sagrieztu ingveru, laima miziņu, smalkos riņķos sagrieztu čili piparu un kariju. Vāra ~5 min.
5. Pievieno cukuru un laima sulu, visu samaisa.
6. Liek klāt garneles un sagrieztus tomātus. Ļauj viegli burbuļot 3-4 min.
7. Pievieno kokosriekstu pienu, samaisa un uzsilda līdz vēlamajai temperatūrai. Pašās beigās pievieno zaļumus (lociņus, dilles, pētersīļus)
Pasniedz ar svaigu koriandru.
Uzturvērtība visai porcijai  (1385 g brutto / 1122 g netto)  OB = 49 g, OH = 13,3 g, T = 40 g, Kcal =609
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 25 g, OH = 6,7 g, T = 20 g, Kcal = 305
Uzturvērtība 100 g
OB = 4,4 g
OH =1,2 g
T = 3,6 g
Kcal = 54,3