Hačapuri varētu ēst jebkurā dienas laikā. Vienmēr gardi un ļoti sātīgi.
Sastāvdaļas
2 olas
70 g olu baltums
200 g vājpiena kefīrs 0,1%
200 g vājpiena biezpiens
180 g siers “Bresto light” (Jaunpils pienotava, 18% , vai siers Mocarella Galbani 18%)
100 g milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
1 /2 tējk.soda
1/2 tējk cep.pulveris
35 g zaļie lociņi
15 g dilles
ķiploki
Pagatavošana
1. Sarīvē sieru, sagriež zaļumus.
2. Biezpienam pievieno olas, olu baltumu, kefīru un visu sajauc.
3. Iemaisa sarīvēto sieru, zaļumus, ķiploku, sāli, garšvielas un pievieno miltus.
4. Mīklu liek formā un liek cepeškrāsnī. kas uzkarsēta līdz 180 grādiem un cep ~ 30-40 min.
Uzturvērtība visai porcijai ( 910 g brutto/…. neto) OB = 101 g, OH = 87 g, T = 57,8 g, Kcal = 1340
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 25,3 g, OH = 21,8 g, T = 14,5 g, Kcal =335
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 50,5 g, OH = 43,5 g, T = 29 g, Kcal = 447
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 51 g, OH = 43,5 g, T = 29 g, Kcal = 670
Uzturvērtība 100 g
OB = 12,2 g
OH = 10,4 g
T = 7 g
Kcal = 162